Jadłospis

 

Poniedziałek  15.09.2025

Zupa

zacierka na rosole drobiowym (9,1,3)

II danie

ziemniaki, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kalafior świeży zblanszowany, kompot owocowy (1,10,3)

 

Wtorek  16.09.2025

Zupa

brokułowa z ziemniakami zabielana (9,7)

II danie

kasza bulgur, udziec z kurczaka duszony, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem na oleju, kompot owocowy (1)

 

Środa  17.09.2025

Zupa

gulaszowa z mięsem drobiowym z ciecierzycą na rosole (9,1,6)

II danie

racuchy drożdżowe, koktajl truskawkowy na maślance i jogurcie naturalnym (1,3,7)

 

Czwartek  18.09.2025

Zupa

kapuśniak ze słodkiej kapusty na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego (9,10,1,7)

II danie

ryż biały, potrawka drobiowa bez śmietany z warzywami: brokuł, marchew mini, papryka czerwona do chrupania, kompot owocowy (1)

 

Piątek  19.09.2025

Zupa

ogórkowa z ryżem na śmietanie (9,1,7,10)

II danie

ziemniaki, ryba dorsz atlantycki duszona, surówka z marchewki z jabłkiem na oleju, kompot owocowy (4)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Loading