Jadłospis

 

Poniedziałek

11.11.2024

Wtorek

12.11.2024

Środa

13.11.2024

Czwartek

14.11.2024

Piątek

15.11.2024

 
Zupa:

 

Zupa:

marchewkowy krem z pestkami dyni(9,1,6)

Zupa:

pomidorowa z ryżem na rosole drobiowym(9,10)

Zupa:

kalafiorowa z ziemniakami zabielana(9,7)

Zupa:

barszcz czerwony z białą fasolą na rosole(6,9)

II danie:

II danie:

makaron świder z białym serem z masłem, cukrem, koktajl truskawkowy na maślance (7,1)

II danie:

ziemniaki, ryba dorsz atlantycki duszona, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulką, jabłkiem na oleju, kompot owocowy(4)

II danie:

kasza bulgur, filet z indyka opiekany, sałatka z czerwonych buraczków z zielonym ogórkiem, koperkiem na oleju, kompot owocowy(1)

 II danie:

ziemniaki, jajko gotowane w sosie koperkowym, marchewka mini na maśle, kompot owocowy(7,3,1)

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Loading