Poniedziałek 19.05.2025
Zupa
jarzynowa z ziemniakami zabielana (9,7)
II danie
makaron świder z sosem bolonese z mięsem wieprzowym, sok 100%+woda (1,10)
Wtorek 20.05.2025
Zupa
grysikowa na rosole drobiowym (9,1)
II danie
ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, szczypiorkiem na jogurcie naturalnym, kompot owocowy (1,3,7)
Środa 21.05.2025
Zupa
koperkowa z ziemniakami na rosole drobiowym (9)
II danie
kasza jęczmienna, bitki wieprzowe duszone w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot owocowy (1,10)
Czwartek 22.05.2025
Zupa
fasolowa z przecierem pomidorowym na maśle (1,9,6,10)
II danie
ryż biały, potrawka drobiowa z brokułem, kalafiorem, marchewką, papryka czerwona do chrupania, kompot owocowy (1)
Piątek 23.05.2025
Zupa
ogórkowa z ryżem zabielana (9,1,7,10)
II danie
ziemniaki, ryba dorsz atlantycki w cieście naleśnikowym, surówka z marchewki z jabłkiem na oleju, kompot owocowy (4,3,1,7)
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Łubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.