Poniedziałek 15.09.2025
Zupa
zacierka na rosole drobiowym (9,1,3)
II danie
ziemniaki, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym, kalafior świeży zblanszowany, kompot owocowy (1,10,3)
Wtorek 16.09.2025
Zupa
brokułowa z ziemniakami zabielana (9,7)
II danie
kasza bulgur, udziec z kurczaka duszony, surówka z białej kapusty z marchewką, jabłkiem na oleju, kompot owocowy (1)
Środa 17.09.2025
Zupa
gulaszowa z mięsem drobiowym z ciecierzycą na rosole (9,1,6)
II danie
racuchy drożdżowe, koktajl truskawkowy na maślance i jogurcie naturalnym (1,3,7)
Czwartek 18.09.2025
Zupa
kapuśniak ze słodkiej kapusty na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego (9,10,1,7)
II danie
ryż biały, potrawka drobiowa bez śmietany z warzywami: brokuł, marchew mini, papryka czerwona do chrupania, kompot owocowy (1)
Piątek 19.09.2025
Zupa
ogórkowa z ryżem na śmietanie (9,1,7,10)
II danie
ziemniaki, ryba dorsz atlantycki duszona, surówka z marchewki z jabłkiem na oleju, kompot owocowy (4)
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
- GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także produkty pochodne
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
- Łubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.