Jadłospis

 

Poniedziałek  19.05.2025

Zupa

jarzynowa z ziemniakami zabielana (9,7)

II danie

makaron świder z sosem bolonese z mięsem wieprzowym, sok 100%+woda (1,10)

 

Wtorek  20.05.2025

Zupa

grysikowa na rosole drobiowym (9,1)

II danie

ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, szczypiorkiem na jogurcie naturalnym, kompot owocowy (1,3,7)

 

Środa  21.05.2025

Zupa

koperkowa z ziemniakami na rosole drobiowym (9)

II danie

kasza jęczmienna, bitki wieprzowe duszone w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot owocowy (1,10)

 

Czwartek  22.05.2025

Zupa

fasolowa z przecierem pomidorowym na maśle (1,9,6,10)

II danie

ryż biały, potrawka drobiowa z brokułem, kalafiorem, marchewką, papryka czerwona do chrupania, kompot owocowy (1)

 

Piątek  23.05.2025

Zupa

ogórkowa z ryżem zabielana (9,1,7,10)

II danie

ziemniaki, ryba dorsz atlantycki w cieście naleśnikowym, surówka z marchewki z jabłkiem na oleju, kompot owocowy (4,3,1,7)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Loading