Jadłospis

 

Poniedziałek

30.09.2024

Wtorek

01.10.2024

Środa

02.10.2024

Czwartek

03.10.2024

Piątek

04.10.2024

 
Zupa:

rybna dorsz atlantycki z ciecierzycą, ziemniakami z suszonymi pomidorami na rosole(9,4,6,10)

 

Zupa:

jarzynowa z dodatkiem przecieru pomidorowego z makaronem(9,10,3,1)

Zupa:

krupnik zabielany z mięsem drobiowym z warzywami (9,1,7)

Zupa:

dyniowy krem z pestkami dyni (9,6,7)

Zupa:

grysikowa na rosole drobiowym(9)

II danie:

makaron penne pełnoziarnisty z białym serem z masłem z odrobiną cukru, woda z cytryną
( 1,7)

II danie:

ziemniaki, filet z indyka duszony w sosie własnym, mizeria z zielonego ogórka z jogurtem naturalnym,
kompot owocowy (7)

II danie:

ryż biały, potrawka z mielonego mięsa wieprzowego po meksykańsku z papryką czerwoną, fasolą czerwoną,
kukurydzą , kompot owocowy

(1,6,10)

II danie:

kasza jęczmienna, bitki wołowe duszone w sosie własnym, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem,
marchewką, cebulką na oleju, sok 100% + woda(1)

 II danie:

ziemniaki, ryba miruna bez skóry w cieście naleśnikowym, surówka z marchewki z jabłkiem, selerem z
dodatkiem śmietany, kompot owocowy

(4,7,1,3)

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Loading