Jadłospis

 

Poniedziałek  16.06.2025

Zupa

jarzynowa z białą fasolą z ziemniakami zabielana (9,7,6)

II danie

kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony małosolny, sok 100%+woda

(1,10)

Wtorek  17.06.2025

Zupa

lane ciasto na rosole wieprzowym (9,1,3)

II danie

kasza bulgur, filet z kurczaka gotowany, sos warzywny na śmietanie, surówka z białej kapusty z czerwoną kapustą z marchewką, cebulką na oleju, kompot owocowy (1,9,7)

 

Środa  18.06.2025

Zupa

makaronowa z mięsem drobiowym na rosole (9,3,1)

II danie

ziemniaki, ryba dorsz atlantycki panierowana, mizeria z zielonego ogórka ze śmietaną, kompot owocowy (1,3,4,7)

 

Czwartek  19.06.2025

DZIEŃ WOLNY OD ZAJĘĆ – BOŻE CIAŁO

 

Piątek  20.06.2025

Zupa

szczawiowa z jajkiem zabielana (9,1,6,7)

II danie

ryż biały z jabłkami z cynamonem na maśle, kompot owocowy (3,1,7)

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

 

  1. GLUTEN  tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany  hybrydowe, a także produkty pochodne
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą )
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe,  orzechy włoskie, orzechy nerkowca,  orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia a także  produkty pochodne
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w  przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej  bezpośrednio do spożycia
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Loading